T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / PAZARCIK - Pazarcık Aksu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Makina Teknolojileri

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI VE DALLARININ MESLEK TANIMLARI

SEKTÖR

MEKANİK VE METAL İŞLERİ

ALAN

MAKİNE TEKNOLOJİSİ

ALANIN TANIMI

Makine   Teknolojisi   alanı   altında   yer   alan   dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI

Makine Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda     gerekli     olan     mesleki     yeterlikleri kazanmış    nitelikli    meslek    elemanları    yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DAL

PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI

1.        BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL
MODELLEME

Tanımı:   Endüstriyel   modellemecinin   sahip   olduğu, endüstriyel   döküm   ve   kalıplama   tekniğine   uygun üretime  yönelik  modelleme  ve  prototiplerini  yapma yeterlikleri kazandırmaya  yönelik  eğitim  ve öğretim verilen daldır.

Amacı:    Makine    teknolojisi    alanında    endüstriyel modellemeci  yeterliklerine  sahip  meslek  elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2.        BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI

Tanımı: Makine Ressamının sahip olduğu,   iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya  yönelik  eğitim  ve öğretim verilen daldır

Amacı: Makine Teknolojisi alanında makine ressamı yeterliklerine sahip meslek   elemanları   yetiştirmek amaçlanmaktadır.

tesviye3

3.ENDÜSTRİYEL KALIP

Tanımı: Endüstriyel kalıpçının sahip olduğu, sac metal kalıpları,   hacim kalıpları ve iş kalıpları imalatı yapma yeterlikleri kazandırmaya  yönelik  eğitim  ve öğretim verilen daldır

Amacı:    Makine    Teknolojisi    Alanında    Endüstriyel kalıpçı     yeterliklerine     sahip     meslek     elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

4.        BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI

Tanımı: Bilgisayarlı makine imalatçısının sahip olduğu, klasik   ve   bilgisayar   kontrollü   üretim   tezgahlarında makine      imalatı     işlemlerini      yapma      yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Makine teknolojisi alanında Bilgisayarlı Makine imalatıçı    yeterliklerine    sahip    meslek    elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

tesviye1

5.MERMER İŞLEME

Tanımı: Mermer işlemecisinin sahip olduğu, mermer kesme   ve   işleme   tezgahlarında   imalat   işlemlerini yapma  yeterlikleri  kazandırmaya  yönelik  eğitim  ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Makine Teknolojisi alanında Mermer işlemeci yeterliklerine   sahip   meslek   elemanları   yetiştirmek amaçlanmaktadır.

6.        MAKİNE BAKIM ONARIM

Tanımı: Makine bakım ve onarımcısının sahip olduğu, makinelerin    temel    bakım    ve    onarımını    yapma yeterlikleri kazandırmaya  yönelik  eğitim  ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Makine Teknolojisi alanında makine bakım ve onarımcısı   yeterliklerine   sahip   meslek   elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

tesviye4

 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 20.11.2019 23:11 - Görüntülenme: 1895
  Beğen | 4  kişi beğendi